It is the cache of ${baseHref}. It is a snapshot of the page. The current page could have changed in the meantime.
Tip: To quickly find your search term on this page, press Ctrl+F or ⌘-F (Mac) and use the find bar.

Inclusió i segregació a l’escola: pràctiques inclusives i excloents amb l’alumnat vulnerable | Puigdellívol | Temps d'Educació

Inclusió i segregació a l’escola: pràctiques inclusives i excloents amb l’alumnat vulnerable

Ignasi Puigdellívol, Liga Krastina

Resum


El present article aborda l’anàlisi dels components inclusius dels centres educatius que es plantegen una educació de qualitat per a tot l’alumnat, posant especial atenció en l’alumnat de grups socialment vulnerables. Es basa en les dades qualitatives d’una part del projecte integrat INCLUD-ED, que estudià 20 casos de centres educatius d’èxit en diferents països de la Unió Europea. Tots els centres atenien alumnat de baix nivell socioeconòmic i havien demostrat tenir més èxit escolar que el conjunt de centres situats en contextos similars. L’article revisa altres investigacions afins i exposa els resultats agrupats en quatre tòpics: l’agrupament de l’alumnat; les expectatives; el suport; i la participació de les famílies i la comunitat. Les conclusions se sotmeten a discussió.
____________________________________________

Le présent article aborde l’analyse des composantes inclusives des centres éducatifs qui envisagent une éducation de qualité pour l’ensemble des élèves, en portant une attention toute spéciale aux élèves de groupes socialement vulnérables. Il est basé sur les données qualitatives d’une partie du projet intégré INCLUD-ED, qui a étudié vingt cas de centres éducatifs ayant réussi dans différents pays de l’Union européenne. Tous ces centres avaient des élèves de faible niveau socioéconomique et ils ont démontré avoir davantage de succès scolaires que l’ensemble des centres situés dans des contextes similaires. L’article révise les autres recherches de ce domaine et expose les résultats en les regroupant en quatre thèmes : le regroupement des élèves ; les expectatives ; le soutien ; et la participation des familles et de la communauté.

Text complet: PDF