It is the cache of http://hrcak.srce.hr/index.php?show=clanak&id_clanak_jezik=98310. It is a snapshot of the page. The current page could have changed in the meantime.
Tip: To quickly find your search term on this page, press Ctrl+F or ⌘-F (Mac) and use the find bar.

Kronologija radova iz područja glazbene baštine u izdanjima Zavoda za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i...
hrcak mascot

Hrčak
Portal znanstvenih časopisa Republike Hrvatske

Srce
HID

Radovi Zavoda za znanstveni rad - Varaždin, No.21 Ožujak 2011.

Pregledni rad

Kronologija radova iz područja glazbene baštine u izdanjima Zavoda za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Varaždinu 1983.- 2009

Eduard Vargović ; Zavod za znanstveni rad HAZU Varaždin, Varaždin, Hrvatska

Puni tekst: pdf (285 KB), Hrvatski, Str. 209 - 216 , preuzimanja: 77 *

Sažetak
Zavod za znanstveni rad Hrvatske akademije u Varaždinu od svog osnutka 1983. posvećuje dužnu pažnju istraživanjima glazbene baštine Varaždina, ali i drugih tema vezanih za glazbu i glazbenike. Prve tekstove nalazimo u zbornika Varaždin iz 1983. godine, u kojem su objavljeni radovi sa znanstvenog skupa 1981. u povodu prvog spomena grada Varaždina. Posljednji radove o glazbi nalazimo u zborniku 800 godina slobodnog kraljevskog grada Varaždina tiskanog 2009. godine. U 25 godišnjem razdoblju Zavod je u suradnji s Varaždinskim baroknim večerima organizirao 9 znanstvenih skupova na kojima se obrađivala glazbena baština. Okupivši više od 40 autora s gotovo 60 tekstova Zavod u Varaždinu potvrđuje koliko je bogata glazbena baština varaždinskoj kraja. Objavljena istraživanja evidentno su pokazala da je obrađen tek manji dio bogatog glazbenog nasljeđa koje posjeduje Varaždin ali i sjeverozapadna Hrvatska. Ovim prikazom želi se ukazati na potrebu trajne brige za našu glazbenu baštinu, koju vrijedi istraživati i sačuvati. Ona je sastavni dio našeg bogatog povijesnog nasljeđa.

Ključne riječi
glazbena baština; Varaždin; Zavod Hrvatske akademije Varaždin; Varaždinske barokne večeri; izdavaštvo

[Njemački]

Posjeta: 146 *